font

Velferdsteknologi og telemedisin

Prosjekter innen velferdsteknologi
og telemedisin:

ALTAS 

M4ALMO - Fremtidens alarmmottak 

 Nasjonalt velferdsteknologi-program 

TELMA - Telemedisin Agder 

Arbeidet med velferdsteknologi og telemedisin er et viktig satsingsområde i Lister. Les mer om Velferdsteknologi - fyrtårnet Lister

Kontaktperson: prosjektkoordinator Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Viktige ressurser:

Her kan du finne sakspapirer og referater fra møter i Fyrtårn velferdsteknologi og telemedisin

Konferanser og samlinger

 Forskning

 Hverdagsteknologi

Litteraturoversikt

Er du leverandør av velferdsteknologi? Ta gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Samarbeid om velferdsteknologi i Norden

ConnectLindås kommune og Listerregionen har sammen med KS og kommuner fra de andre nordiske landene vært med på å utarbeide en "verktøykasse" for innføring og bruk av velferdsteknologi. "Verktøykassen" ble presentert på seminar i Kvinesdal og Bergen, og kan bestilles gratis. 

Les mer …

Rapporter fra M4ALMO - Fremtidens alarmmottak

RFF-prosjektet M4ALMO utreder modeller for fremtidens alarmmottak. I samarbeid med Sintef og UiA har prosjektet nå gitt ut to rapporter; "Responssentertjenester i helse- og omsorgstjenesten: Behov og fremtidsbilder", og delrapport "Studie av utløste trygghetsalarmer i syv kommuner". 

Les mer …

Avslutningskonferanse Trygghetspakken 2016

kake 2Lister regionen har vært med i Nasjonalt Velferdsteknologiprogram i 3 år. Gevinster, læring og plan for videre arbeid ble oppsummert på avslutningskonferanse 8. november 2016. Det ble feiring av et omfattende og godt arbeid fra medarbeidere i alle 6 Lister kommunene. 

Les mer …

Introduksjonskurs i velferdsteknologi!

førsteSKRITTpåVEIENNå er e-læringskurset "Første skritt på veien" klart på KS læring. Dette er et kort introduksjonskurs i velferdsteknolologi. Hvis du som ansatt eller politiker i Lister gjennomfører kurset er du med i trekningen av mange fine premier. Vinnerne trekkes på erfaringskonferansen 31 august.

Les mer …

Holdningskampanje- Ta ansvar for din egen alderdom

 

Ta ansvar for egen alderdomDu bør begynne å planlegge din egen alderdom. Dette er budskapet i en ny film som Lister nå lager sammen en av landets største komikere, Robert Stoltenberg. Ved hjelp av velferdsteknologi kan hverdagen bli tryggere og enklere for alle. Men vet du egentlig hvilke muligheter som finnes? Det er mye man kan skaffe seg selv for å kunne bo hjemme lengre og være mest mulig selvhjulpen.

Les mer …