font

Sørlandets første tare-anlegg

thumb Sporofytter sukkertare LivB 600pNærings- og fiskeridepartementet mottok 9. august 2016 søknad fra bedriften Seaweed Production AS om dyrking av tare i Hidrasund i Flekkefjord kommune. Dermed ligger bedriften først i løypa med å etablere denne type næring i vår landsdel. Daglig leder Trond Rafoss håper at de allerede til høsten kan sette ut de første små tareplantene.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., prosjektleder i Lister nyskaping. Mobil: 930 56 787

Det er snart to år siden Seaweed Production AS startet på prosessen med å etablere taredyrking i Flekkefjordsområdet. Lokale fiskere ble invitert til informasjonsmøter og diskusjon om egnede lokaliteter. Selskapet har også samarbeidet med Lister nyskaping AS og Ocean Forest AS i et prosjekt om dyrking av makroalger på Sørlandet.

—Nå er tida moden for å fremme søknaden for vurdering hos departementet, sier Trond Rafoss. Han håper på en velvillig behandling av søknaden slik at den planlagte aktiviteten ved Guleodden i Hidrasund kan starte så raskt som mulig.