font

Makroalger

Sukkertare utstnitt TrondRafossHavet byr på enorme muligheter! I møte med globale utfordringer som klimaendringer og matmangel er det åpenbart at flere og gode svar finnes i marin sektor. Dyrking av tang og tare (makroalger) er et felt vi mener har stort potensiale inn i framtidas, blågrønne og bærekraftige verdiskaping.

Kontaktperson: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (930 56 787)

Seminar om taredyrking

thumb Sukkertare3 tau innedyrket Abelsnes 230416Hvordan dyrke tare på en effektiv og rasjonell måte? Dette spørsmålet blir belyst mandag 27. mars når Lister nyskaping og gode samarbeidspartnere inviterer til seminar.

Dyrking av tare er enda ikke en godt etablert næring i Europa. Samtidig er tare en interessant, fornybar råvare med økende global etterspørsel.

Seminaret retter seg i hovedsak mot virksomheter innen marin sektor, men er åpent for alle interesserte.

Les mer …

Makroalger aktuelle for dyrking

thumb Div makroalger havsalat sukkertare soelLangs kysten i Lister finnes det mange gode lokaliteter der forskjellige makroalger vokser naturlig. Her beskrives de artene som vi vurdere som mest aktuelle for kommersiell dyrking.

Les mer …

Sørlandets første tare-anlegg

thumb Sporofytter sukkertare LivB 600pNærings- og fiskeridepartementet mottok 9. august 2016 søknad fra bedriften Seaweed Production AS om dyrking av tare i Hidrasund i Flekkefjord kommune. Dermed ligger bedriften først i løypa med å etablere denne type næring i vår landsdel. Daglig leder Trond Rafoss håper at de allerede til høsten kan sette ut de første små tareplantene.

Les mer …

Dyrking av tare

Ocean ForestSammen med GCE NODE, Teknova og bedriftene SeaWeedProduction og Ocean Forest, ønsker Lister nyskaping AS å undersøke mulighetene for industriell dyrking, høsting og bearbeidning av makroalger. Dette kan være starten på ei ny, lønnsom og svært miljøvennlig næring på Sørlandet. Kompetansemiljø og gründervirksomheter i regionen er et godt utgangspunkt. Lister nyskaping er i kontakt med ulike instanser for finansiering av dette spennende utviklingsarbeidet.

Les mer …