font

Biogass

Lista og Lyngdal bondelag står sentralt i arbeidet med biogass i Lister. I 2011 starta laget opp et prosjekt for å se på mulighetene for å produsere biogass av husdyrgjødsel. Konklusjonen fra arbeidet er at en økonomisk og miljømessig bærekraftig produksjon av biogass mulig.

Sammen med bondelaget har vi så jobbet videre med neste trinn for å realisere et biogassanlegg, nemlig å sikre tilgang til egnede substrater og kartlegge hvordan et slik anlegg vil samspille med landbruket i regionen. En viktig samarbeidpartner her er Norsk landbruksrådgivning Agder.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., prosjektleder i Lister nyskaping AS. Mobil: 930 56 787

>> Til startside for prosjekter

Lista biogass

Valtra biogass kyrSiden 2011 har Lista bondelag sett på mulighetene for å produsere biogass av husdyrgjødsel. I mars 2014 satte bondelagsleder Odd Harald Reve sluttstrek for forprosjektet. I følge rapporten fra arbeidet er en økonomisk og miljømessig bærekraftig produksjon av biogass mulig.

Les mer …

Biogass: Store muligheter, krevende å realisere

Produksjon av biogass har to store klimafordeler. For det først blir utslippene av klimagasser fra avfall og gjødsel redusert. For det andre kan biogassen erstatte bruken av fossil energi. Gassen har flere andre fordeler. Likvel er det vanskelig å etablere lønnsomme biogassanlegg i Norge.

Les mer …